Skip to main content

Mindfulness øvelser til børn og voksne

Hos Body Mind Academy har vi udviklet mindfulness øvelser, som kan praktiseres af både børn og voksne, så familien har en fælles værktøjskasse og referenceramme, som kan tages i brug, når der er brug for at få ladet batterierne op. Faktum er, at er der en i familien som bliver ramt af stress, bliver hele familien ramt.

Det centrale i mindfulness er at evne at kunne slippe alle de tanker, spekulationer og bekymringer, som fylder vores sind. Via simple øvelser træner vi i at være nærværende og have fuld opmærksomhed. Jo mere nærværende vi er overfor vores børn, jo større selvværd giver vi dem. Det er jo en kæmpe motivation i sig selv.

Vi bruger meditations-, åndedræts- og energiøvelser til at træne nærvær og fokus. Se denne video fra vores Familie Challenge, hvor Viktoria guider i en hjertemeditation.

viktoria-laver-mindfulness

Hør hvordan Viktoria guider i en hjertemeditation

Hvad er mindfulness?

Mindfulness betyder ’bevidst nærvær’, og mange misforstår det som et begreb eller en fiks ide, der umiddelbart kan anvendes. Vores erfaring er, at mindfulness er en færdighed, som skal trænes og forbedres over tid gennem vedvarende træning. Vi træner det bedst, hvis vi træner som et team, derfor er det vigtigt for os, at ALLE kan udføre vores mindfulnessøvelser, børn som voksne, så vi kan hjælpe og støtte hinanden med at få det gjort i en til tider hektisk hverdag med mange gøremål.

Mindfulness er i den grad vigtigt i det samfund, vi lever i, hvor 8 ud af 10 danskere har symptomer på stress. Mindfulness virker på både krop og sind og er anerkendt og videnskabeligt bevist indenfor klinisk medicin.

Statistikerne fortæller, at 35.000 voksne danskere hver dag er sygemeldt med stress. Der er endnu ikke lavet måling på hvor mange børn, der er stressede, men vi oplever i vores individuelle konsultationer med børn og på Kidz Academy, at der er rigtig mange børn, som har stress symptomer som ondt i maven, ondt i hovedet og problemer med ørene. Ved brug af vores mindfulnessøvelser giver vi familierne et fælles sprog og en mulighed for at forebygge og håndtere stress.

Vend dine negative tanker til positive

På alle vores kurser og uddannelser tager vi udgangspunkt i vores Body Mind Figur. På Kidz Academy kaldes den Lille B. Illustrationen giver en forståelse for, hvordan vores sind er bygget op, og hvordan vi kan styrke selvværd, trivsel og sammenhold, så alle føler sig unikke.

Visualisering, fantasirejser og træning i at vende tanker på hovedet fra negativ til positiv er en del af vores koncept. De fleste voksne har næsten glemt at fantasere, så det er en befrielse i sig selv, at lave mindfulnessøvelserne i familiehøjde, da børnene virkelig kan inspirere os også på dette område og vække vores fantasi til live igen. Vi oplever, at det er en kæmpe gave, at bruge de samme redskaber og øvelser i familien, da vi på denne måde bliver styrket som et team og børnene har mulighed for at tage lederskab i et familieprojekt. Som familie kan vi inspirere og støtte og løfte hinanden på en måde, som er enkel og super effektiv – da alle kan udføre øvelserne og bruge redskaberne.

Body Mind figur også kaldet Lille B

goer-dine-tanker-positive

3 positive tanker udligner 1 negativ

70 % af vores tanker er negative

Vi mennesker har 60 – 80.000 tanker i døgnet, hvilket svarer til minimum 1 tanke i sekundet. 70% af vores tanker er negative og fyldt med bekymringer, konsekvensberegninger og spekulationer. Det kræver enormt meget energi, at være negativ. Det kræver vedholdenhed og bevidsthed at vende vores tanker fra negativ til positiv, og jo flere vi er til kærligt at minde hinanden om at tænke og være positive, jo nemmere er det.

3 positive

Et yndet og super simpelt redskab til både børn, voksne og familier er ”3 positive”. Det går i alt sin enkelthed ud på, at hver gang vi siger eller tænker noget negativt om os selv eller andre, udlignes det med 3 positive. Det er et meget simpelt redskab som fuldstændig kan vende kulturen i familien, på arbejdspladsen i skolen eller hvor du nu end befærder dig i løbet af en dag.

Jo mere positivt vi tænker, jo flere positive følelser afstedkommer det, jo bedre har vores krop det og jo flere positive handlinger har vi. 3 positive tager brodden af de værste skænderier og diskussioner og skaber en meget bedre stemning.

Kunne du godt tænke dig at lære om mindfulness?

Vi tilbyder løbende uddannelse og kurser inden for mindfulness til både børn, unge, forældre og til dig, som gerne vil styrke krop og sind.

Kontakt os på enten Tlf. 51904590 eller udfyld formularen vores kontaktformular her.

  • viktoria-laver-mindfulness

Læs mere om mindfulness

oevelser-til-mindfulness

Mindfulness øvelser

Her kommer snart indhold.

mindfulness-retreat-til-sri-lanka

Mindfulness retreat

På vores retreat i Sri Lanka bliver hvert enkelt familiemedlem styrket og sammenholdet imellem. Kvalitetstid, nærvær og udvikling er temaet for vores mindfulness familie retreat.
Læs mere her.