Skip to main content

YOUTH ACADEMY –  BLIV STÆRK INDENI

Den første generation, som er vokset op i en fuldt digitaliseret verden.

Aldrig har det været vigtigere at give unge mennesker en forståelse for dem selv og deres omgivelser. Unge mennesker, som, via deres opvækst i en fuldt digitaliseret verden, søger anerkendelse, forståelse og herigennem opmærksomhed fra de sociale medier.

Der er således fokus på ydre idealer, som unge dyrker og forsøger at leve op til. Men vendes blikket indad kan resultatet være lavt selvværd og manglende tro på sig selv i en i forvejen svær alder, hvor unge mennesker skaber deres identitet.

Jo højere bevidsthed og forståelse de unge har for kroppen og dens mekanismer, herunder tanker og følelser, jo stærkere et fundament giver vi dem, til at håndtere livets udfordringer og indgå i de mange kontekster, som samfundet byder på. Et fundament, med selvværd og styrke, som vi opbygger i hvert eneste unge menneske der deltager på Youth Academys 8 ugers intensive forløb ”STÆRK INDENI” og vores netværk for unge ”YOUTH SOCIETY”.

Opstart onsdag d. 10. januar kl. 16,30 – 18 (dørene åbner kl. 16) Sidste gang onsdag d. 7. marts. Vi holder fri onsdag d. 14. februar pga. skolernes vinterferie.

Der er stadig ledige pladser.

Hjertet er drivkraften   ❤   Hjernen er midlet   ❤   Sammen skaber de Livsglæde ❤ 

Hvor og hvornår?

Undervisningen finder sted i Body Mind Academys lokaler,

Sankt Markus Alle 4, 1922 Frederiksberg C

2 minutters gang fra Forum Metro Station

Opstart onsdag d. 25. oktober kl. 16,30 – 18,30.

Undervisning er hver onsdag i 8 uger – sidste undervisningsgang er onsdag d.  13. december.

Kontakt Mette Junker for yderligere information.

Hør hvad deltagerne har at sige om Youth Academy

Stine Hjorth 14 år
”Inden jeg startede hos Body Mind Academy havde jeg et meget lavt selvværd, og det var virkelig svært for mig at komme ud af min komfortzone og prøve nye ting, fordi jeg var så genert som jeg var. Det har været en sindssyg rejse, og jeg vil ikke bytte muligheden for noget andet.”

 

Gustav 14 år, deltager på workshoppen ”Stærk Indeni” på InnovationsCamp i Rudersdal Kommune for 8. klasser
”Jeg har bl.a. lært, at det er mig, som styrer om mine tanker skal være positive eller negative”

Undervisningsplan

STÆRK INDENI

Et forløb over 8 uger – én fast undervisningsdag om ugen fra kl. 16-18

Forløbet ”STÆRK INDENI” styrker de unges personlige og sociale kompetencer og er bygget op i en 3 trins raket – LÆR DET – LEV DET- GIV DET VIDERE

    1. KICK-OFF
  • Youth Academy skaber en tryg og tillidsfuld ramme, hvor de unge mærker, at de kan åbne op og være sig selv. Alle de unge laver en lille præsentation af sig selv, hvor de fortæller hvad de ønsker at forløbet skal gøre dem bedre til eller styrke dem i.
  • Introduktion af, hvad der skaber vores resultater – Tanker -> Følelser -> Handlinger = Resultater
  • Introduktion af de 3 platforme – Alene tid, Familie og venner, samt skole og fritid. Et redskab til at gøre de unge opmærksomme på at være sig selv på alle plan i livet uden at tænke på, hvad andre tænker og mener.

Lektie til næste gang – træne 3 positive.

     2. NØGLEN TIL AT BLIVE STÆRK INDENI

Body-Mind figuren, som er fundamentet for hele forløbet, introduceres og giver de unge en forståelse for, hvordan krop og sind hænger sammen. Ved hjælp af Body-Mind figuren lærer de unge at arbejde med Tanker, Følelser og Handlinger. Dette skal skabe grundlag for at få følelserne med i hvad de unge foretager sig for at opnå de resultater, de ønsker. De unge træner deres mentale muskler, som er fokus, fantasi, hukommelse, opfattelse, intuition og refleksion.

De unge bliver introduceret til energiværktøjer, som hjælper dem til at turde stå ved sig selv og til at styrke både selvværd og selvtillid og derved får følelsen af at de er UNIKKE og STÆRKE INDENI.


Lektie til næste gang –
træne og bruge værktøjerne.

     3. UNDERBEVISTHEDENS SKJULTE SKATKAMMER

Vi kommer i dybden med energiværktøjerne, og der arbejdes med at styrke de unges mentale muskler. Energiværktøjerne kan oplade vores ubegrænsede energibatteri og via disse simple og effektive redskaber kommer de unge til at mærke og se effekten på egen krop via måleudstyr fra Heart Math Institute. De vil bl.a. opleve vigtigheden af noget så simpelt som at trække vejret helt ned i maven.

De unge bliver introduceret for, hvordan de kan skabe deres eget personlige Dreamboard.

Lektie til næste gang – træne hjertemeditation + forberedelser til Dreamboard

    4. DREAMBOARD

At skabe sit eget Dreamboard er en kreativ proces, hvor komfortzonen bliver udvidet og fantasien sat i spil. Ved at visualisere drømme og mål aktiveres både hjerne og hjerte.

De unge udarbejder hver især deres personlige Dreamboard og præsenterer det herefter for holdet.

Lektie til næste gang – de unge skal hænge deres Dreamboard op et synligt sted, så de ser det HVER dag.

    5. STRESS

Stress er den største folkesygdom i vores samfund. Der findes ydre og indre stress og stressen opstår når tanker og følelser afviger fra hinanden. De unge er påvirkelige over for, hvad andre tænker og siger om dem, og især i en verden domineret af sociale medier. Derfor er det nu mere en nogensinde vigtigt at besidde robusthed for at være hel i krop og sind. Derfor arbejdes der med de unges robusthed via hjertets bevidsthed med særlig fokus på deres opfattelse af sig selv og andre. Opfattelsen er en af de vigtigste mentale muskler, når robustheden skal styrkes.

Lektie til næste gang – de unge indtaler deres personlige målsætninger på et elektronisk medie. De får til opgave at tænke over, hvordan de opfatter sig selv og de andre på holdet.

    6. TEAM

Together Everyone Achieve More – De unge lærer, hvordan de spiller hinanden stærke, så de opnår mere sammen end hver for sig og herigennem forstår, at vi alle sammen er en del af helheden. Derfor møder vi hinanden i KÆR-LIGHED. Dette vil blive illustreret via en kort film om gæs, fordi gæs altid flyver i v-formation og skiftes til at lede TEAM’et. De kan flyve 71% hurtigere som en gruppe, end hvis de flyver hver for sig. Afslutningsvis skal de unge lave en anerkendelsesøvelse, som i den grad løfter deres selvværd.


Lektie til næste gang –
vær opmærksom på hvordan du tænker, føler og taler til andre – og dermed også til dig selv.

    7. DE UNIVERSELLE LOVE

De unge vil lære om de 7 universelle love, som virker 24/7 i modsætning til de menneskeskabte love. De 7 universelle love gennemgås, fortolkes og projiceres over i de unges dagligdag.


Lektie til næste gang –
udlev 3 love i praksis og fortæl om det næste gang til manifest.

    8. MANIFEST

De unge fortæller hver især, hvad de har lært på forløbet, hvordan de lever det i dag, og hvordan de vil give det videre. Herefter sætter Team Youth Academy nogle givende og hjertelige ord på hver af de unge, ord som de vil kunne støtte sig til på deres videre vej i livet og til evigtid minde dem om, hvad der gør dem unikke, robuste og stærke indeni.

Lektie til fremtiden – lær det – lev det – giv det videre

Efter endt forløb bliver de unge optaget i Youth Society, som er et netværk, hvor vi træner det vi har lært – også i livets skole – og nye oplevelser deles og undervisning formidles.

Unge med lavt selvværd

Det kommer næppe som den store overraskelse, at mange unge har lavt selvværd; og det er faktisk et kæmpe samfundsproblem. Manglende selvværd kan nemlig påvirke ens sociale og professionelle liv i en meget negativ retning, og derfor er det fundamentalt vigtigt, at få behandlet sin manglende selvværd – inden det potentielt udvikler sig til en mere alvorlig psykisk lidelse som decideret social angst. Hvis ikke man tager affære, kan det betyde, at man ikke lever det lykkelige liv, man altid har drømt om, men i stedet bliver hæmmet af frygten for at fejle.   

Unge har brug for en selvtillids indsprøjtning

Allerede i de spæde teenageår begynde unge at få et radikalt anderledes syn på tilværelsen. Man begynder at gå op i, hvad for noget tøj man har på, og ligeledes bliver man opmærksom på, hvad andre synes om én selv. Man vil gerne være populær, sige de rigtige ting, gå i det rigtige tøj, have massere af venner, få høje karakterer og generelt bare udstråle overskud og selvtillid.

Men allerede her begynder filmen at krakelere for mange af de unge. For hvad nu hvis man ikke lige kan sætte flueben ud fra de ovenstående succeskriterier? Er man så ikke nogen succes? Det kan mange unge nok – desværre – nikke genkende til, og det kan netop resultere i manglende selvværd og selvtillid, hvis ikke man lige lever op til én af alle disse krav.

Som forældre gør man derfor sit barn en kæmpe bjørnetjeneste ved ikke at spørge ind til, om barnet trives i skolen, sportsklubben osv. Det er afgørende, at man fortæller sit barn, at man ikke nødvendigvis skal stræbe efter det perfekte, men at det derimod er i orden at have mangler, og ikke lade forfængeligheden styrer ens liv.     

Hvad skal man holde øje med?

Som forældre bør man imidlertid holde øje med nogle få typiske symptomer på lavt selvværd, som ofte er udslagsgivende for unge:

Fokuserer kun på fejl og mangler: Alt for ofte vælger mange unge, der lider af lavt selvværd, udelukkende at fokusere på sine fejl og mangler. Det kan eksempelvis være, hvis man er meget utilfreds med sit udseende.

Har svært ved at træffe afgørende beslutninger: Hvis man er meget selvkritisk, har man ofte også svært ved at træffe vigtige, nødvendige beslutninger i lettere tilspidsede situationer. Ydermere kan man have svært ved at træffe selvstændige beslutninger, og derfor er man ofte tilbøjelige til bare stå ved andres beslutninger, selvom man inderst inde har en anden holdning.

Hvad kan vi tilbyde?

Hos Bodymind Academy har vi mange års erfaring i at hjælpe unge, der lider af lavt selvværd. Vi har startet vores eget Youth Academy, hvor vi bl.a. giver unge et stærkere fundament, så de bedre kan håndtere livets mange udfordringer. I vores Youth Academy giver vi alle vores deltagere et selvtillidsboost, som de kan tage videre med sig i deres voksne liv. Hele vores Youth Academy bygger på grundværdierne: Hjertet er drivkraften, hjernen er midlet og sammen skaber de livsglæde.    

sommerlejr-for-boern-og-unge

 Sommercamp for børn & unge

Alle børn i alderen 6-18 år har mulighed for at deltage i vores sommercamp, hvor der i høj grad dyrkes teambuilding, mindfulness og nærvær. En sommercamp, hvor børn og unge bliver spillet stærke ved at dyrke det unikke i hinanden. De børn og unge der deltager i sommercampen vil opleve en øget selvværd, selvtillid og bedre trivsel i fællesskabet.

familieterapi-paa-familiecamp

TAL ORDENTLIGT FamilieCamps

Vores TAL ORDENTLIGT FamilieCamp, er et samarbejde vi har med Call Me, hvor vi hjælper børnefamilier med blive bedre til at dyrke nærvær frem for samvær. På FamilieCamp vil der være massere af kvalitetstid, nærvær og udvikling i familiehøjde. Dine børn vil ligeledes gå derfra med øget selvværd og selvtillid.