Skip to main content

Jo større trivsel – jo bedre performance

Da vi startede vores rejse med Body Mind Academy for 10 år siden var trivsel “a soft fact” – det handlede udelukkende om performance – i dag er trivsel blevet “a hard fact”. Og 2 af vores foredrag i maj måned bekræftede med glæde ovenstående, og det som adskillige undersøgelser og analyser også viser – at jo bedre trivsel, jo bedre performance.

Fødekanal til FCK’s superligahold

Ungdoms eliteholdene i KB, som er fødekanal til FCK’s superligahold, havde samlet deres elitetrænere fra U10-U13 for at få input til at styrke trivslen på holdene. Det var en spændende dag med mange gode og interessante spørgsmål fra trænerne – som på mange måder mindede om de spørgsmål, vi bliver stillet af lærere, når vi bevæger os rundt ude på landets skoler.

Hovedspørgsmålet er stort set hver gang – hvordan får vi forældrene med?

Det kommer vi meget mere ind på i vores næste blogindlæg, som også bliver annonceret på facebook og Linkedin, hvor vi dykker ned i mere end 3 års arbejde og erfaringer med familier på Tal ordentligt FamilieCamps – for det handler ikke bare om at få forældrene med:-)

Familie, personligt og arbejdeHerudover var vi på besøg hos Netværk Danmark – skønne mennesker – ledere på både det personlige, familiemæssige og arbejdsmæssige plan. Mennesker, som har fokus på at trives bedst muligt uanset hvilket af de 3 plan, de bevæger sig på.

Da vi for 10 år siden talte om Livsformål og livet skal give mening på et højere plan – var der ikke hul igennem i erhvervslivet – og nogle spurgte sågar, om vi var fra en anden planet – hvilket vi også nogle gange følte, vi var:-)

Nu 10 år efter taler vi samme sprog – og mange givende og interessante spørgsmål blev stillet hos Netværk Danmark: Fra spørgsmål om bedst mulig trivsel i børnehøjde – til hvordan spiller vi vores familie stærk som et team – til hvordan performer vi ved at brænde igennem på arbejdspladsen i stedet for at brænde ud?

3 hovedfaktorer til at skabe god trivsel

Det gode er, at svarene til at skabe god trivsel er ens uanset om vi bevæger os i børnehøjde, voksenhøjde eller forener det i familiehøjde. Svarene er ikke rocket science, men igen er det dejligt, at analyser og undersøgelser bekræfter, at der er 3 hovedfaktorer, som skaber god trivsel – og det i nedennævnte rækkefølge:

  1. TRYGHED (Skabes ved at være nærværende – og se og forstå mennesker, som dem de er – og herudover skabe nogle klare og tydelige rammer, som man kan udfolde sig indenfor).
  2. LIDE MIG (Det er vigtigt for ALLE mennesker, at vi føler nogle af dem vi er sammen med og udvikler os sammen med kan lide os – ellers trives vi ikke).
  3. FÆLLESSKAB (Det er vigtigt, at vi føler os som en del af noget større – at det vi laver og gør giver mening også i det store billede).

Først når disse 3 faktorer er på plads, giver det mening at fokusere på performance, medmindre man tænker mennesker som ressourcer istedet for identiteter – og når de er brændt ud erstatter dem med nogle nye og friske kræfter.

Men det er heldigvis ikke den strategi, som hverken KB’s elitetrænere eller lederne hos Netværk Danmark har valgt at følge – og som heller ikke på sigt giver den bedste performance.

Så selv om trivslen mange steder er under pres p.g.a. stress både blandt børn, voksne og hermed i familien – er der også tendenser der trækker i den modsatte retning, hvilket var formålet med dette indlæg.

Rigtig god weekend – og på glad genhør

Peter Junker

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *